מיינדפולנס בעבודה
top of page

 להיות חד, נוכח, ורגוע בעבודה בעזרת מיינדפולנס

הרצאה חווייתית ולימודית

 

באצטדיון האולימפי בבייג'ינג השתרר דממה. כל האירועים הסתיימו מלבד קפיצה במוט לנשים. כל המתחרות כבר פסלו, כולן מלבד ילנה איסינבייבה שיאנית העולם. הרעף הונח על גובה שאף אישה מעולם לא הגיע אליו.

 

להפתעת כולם ילנה התיישבה במרכז הדשא וכיסתה  את עצמה בשמיכה. לאחר כמה דקות ארוכות היא יצאה ממתחת לשמיכה, לקחה את המוט שלה, קפצה, ושברה את השיא העולמי.

מה עשתה ילנה מתחת לשמיכה שאפשר לה להביא את עצמה בשיא הריכוז והעוצמה, ברגע המדויק, רגועה, וללא מחשבות מטרידות?

מה משותף לילנה, לסטיב ג'ובס, לפיל ג'קסון המאמן האגדי של שיקגו בולס, ולעובדי ג׳נרל מילס, אחת מחברות המזון הגדולות בעולם ?  

 

כולם מתרגלים מיינדפולנס.

 

בגנרל מילס לפני העבודה כולם מתרגלים כמה דקות של מיינדפולנס בתנועה וכך מחברים את עצמם אל הגוף, אל הרגע הזה, ומרגיעים את המיינד המשוטט. בחברה מתנהלים באופן קבוע סדנאות וקורסים של מיינדפולנס.

 

בכמה עשרות השנים האחרונות הוכח שמיינדפולנס הוא כלי אפקטיבי בהתמודדות עם סביבת עבודה מלאת לחץ. איך זה מתבצע?  

 

1. מיינדפולנס מחבר אותנו אל הרגע הנוכחי וכך  לא נותן למיינד לנדוד אל העבר או אל העתיד כפי שבדרך כלל קורה לנו.

 

2. מיינדפולנס מלמד אותנו לקבל את הדברים בדיוק כמו שהם במקום לקוות שיהיו אחרים.

 

3. מיינדפולנס עושה אותנו יותר עמידים ומפתח את המסוגלות שלנו לחבק קשיים ולהתנהל במצבים שקודם נראו לנו כמו עינוי.

 

4. הוא מוריד סטרס, משפר את הבריאות, משפר מצבים של דיכאון. ואף מחדש את התחושה של משמעות ומפתח כלים של מנהיגות.
 

מה נלמד בהרצאה?

  1. איך לא לפעול על טייס אוטומטי?
     

  2. איך להיות רגוע במצבים קשים, חדשים, ולא מוכרים?
     

  3. איך להכיל רגשות בלי להדחיק או להיסחף?
     

  4. איך להתמודד עם מתחים?
     

  5. איך להיות נוכחים ומרוכזים. כשאתם בבית, הראש שלכם יהיה בבית, ולא ימשיך לחשוב על העבודה. בעבודה יהיה לכם קל להתרכז במשימות ותפסיקו להתפזר לכל מקום.
     

מעוניינים להזמין את ההרצאה?

מלאו את הטופס

תודה . נחזור אליכם עוד היום

איך נראה ארגון שמשתמש במיינדפולנס?

 

ארגון שהטמיע מיינדפולנס הוא עסק שנראה, פועל ומרגיש שונה מהמקובל. לא בגלל שתראו אנשים שעושים מדיטציה בפינות המשרד, אלא כי תשימו לב שהאנשים והשגרה שמרכיבים את הארגון לעולם לא פועלים על טייס אוטומטי. במקום לפעול אוטומטית, ארגון מודע מייצר באופן יזום מרחב לטיפול בבעיות לפני שהן הופכות לאסונות, מאפשר בדיונים ביקורתיים ללא שמץ של הגנה או האשמה; ונוח לו עם המציאות הבלתי נמנעת שהכל משתנה כל הזמן וששום דבר בעסקים של ימינו לא מובן מאליו.

 

מה מאפשר מיינדפולנס בארגון?

 

לשים לב לכאן ועכשיו
 

כמה פעמים ישבת בפגישה ומוחך נדד למה שיקרה בערב הזה, באיזו שעה אתה צריך לאסוף את הילדים או איך אתה הולך להעריך את הביצועים של העובדים? אנחנו יודעים ש "מוח נודד הוא מוח אומלל". עבור צוותים פירוש הדבר להתמקד באקלים הרגשי המחלחל למעשה לכל ההחלטות והמעשים, ולהבין היכן חוסר האמון שוחק את היכולת לעבוד ביעילות.

 

לקדם שוויון והקשבה

 

לעתים קרובות יש בארגון היררכיה בסיסית שבה בעל השכר הגבוה ביותר, או הכי חזק בחדר, מנצח בשיחה. לכן ארגונים צריכים להתאים את התרבות שלהם כדי לקדם את הדעה שחוות הדעת של כולם חשובה ושכדאי להביא נקודות מבט שונות לחדר. אם ארגונים היו מודעים יותר אז המושג הלשנה היה עשוי בהחלט להיעלם. 


 

לשים לב לאוטומטי

 

ארגונים לרוב פועלים על טייס אוטומטי ועושים דברים מכיוון שהם תמיד נעשו כך.

צוותים צריכים לפתח שפה וטקסים קבועים שיאפשרו להם לגשת לפעולות היום יומיות עם המוטיבציה להסתכל על מצבים שגרתיים בעיניים רעננות. צריך לעודד ולתגמל צוותים לעשות זאת, ומנהיגים צריכים ליצור זמן ומרחב לפעילות של "האטה" לכאורה . הניסיון שלנו מראה שארגונים שמצליחים להשיג זאת לעיתים קרובות בעצם  "מזרזים" בדרכים רבות שמביאות יתרונות אסטרטגיים לטווח הארוך.

 

לחבק את הקשיים

 

מתוך הכרה בכך שבלגן ודברים לא צפויים הם כאן כדי להישאר, הצוותים צריכים לפתח דרכים יעילות כדי "להקדים את הכאב" להתמודד עם נושאים לא נוחים מוקדם. זה דורש דיפלומטיה, הרבה אומץ, והתבוננות כנה כיצד לבנות גישה כזו לפעולות מבלי לסכן את המטרות המבצעיות, או להסיר את העיניים מהנוף התחרותי.

מעוניינים להזמין את ההרצאה?

מלאו את הטופס

Thanks! Message sent.

38633619_10157651100879167_1523047840417

מי אני?

אני שרנו, מורה ומנחה כבר 15 שנה של קבוצות ויחידים להתפתחות אישית. אני מעביר סדנאות מיינדפולנס וליווי אישי ועוזר לאנשים להחזיק את החיים יותר קל ולפתח גישה של אחריות וקלילות לחיים.

עזבתי תפקיד בכיר בהייטק לטובת מסע של גילוי אישי בהודו. לאחר 8 שנים באשרם של אושו בהודו שם התמחתי במודעות ומדיטציה חזרתי לארץ והתחלתי ללמד התפתחות אישית  ולהעביר סדנאות וטיפולים אישיים.

bottom of page